Update STO-project: doorstroom vmbo-mbo-bedrijfsleven

29 mei 2024 11:32 Nieuws
Deltion heeft een groot aantal technische opleidingen. Daarom werken we nauw samen in initiatieven van Sterk Techniekonderwijs (STO). Samen met de STO-regio Zwolle en STO-regio Meppel/Steenwijkerland begonnen we vorig schooljaar de pilot STO-Aansluiting Vmbo-Mbo-Bedrijfsleven.

In deze pilot biedt het mbo samen met het vmbo en het bedrijfsleven een breed aanbod van keuzevakken aan vmbo-leerlingen in het schooljaar 2024-2025. De betrokken partijen ontwikkelen nu samen de inhoud van dit aanbod. De randvoorwaarden (rooster, docenten, lokalen en leermiddelen) en een herkenbare werkwijze zijn inmiddels ontwikkeld.

Luchtvaarttechniek
Naast deze keuzevakken bieden we vmbo-leerlingen komend schooljaar twee keuzevakken die zelf ontwikkeld gaan worden. Een mooi voorbeeld is het keuzevak vliegtuigtechniek, een samenwerking tussen Deltiondocenten en vmbo-docenten van Stad & Esch.

Samenwerking
Binnen de pilot staan we ook stil de samenwerking tussen vmbo en mbo, het type doelgroep, docentenprofessionalisering en het leren van en met elkaar. Een behoorlijke uitdaging, maar wel noodzakelijk, want onze arbeidsmarkt staat te springen om goed opgeleid technisch personeel.

Vragen
Uiteraard blijven we de uitkomsten uit het project met je delen. Heb je vragen? Stel ze aan projectleider Anne-Marie Knottnerus.

Wat ons en onze studenten bezighoudt