Bakkerij & Patisserie
Boulanger

Bakkers weten van aanpakken en doorpakken. Oftewel, werk je in de Bakkerij & Patisserie dan heb je de nodige discipline. Creativiteit is minstens zo’n belangrijke eigenschap. Van ambachtelijk brood tot verse croissants, van bonbon tot luxe bruidstaart; als bakker of patissier bedenk en bak je de mooiste producten.
Bakkers zijn vroege vogels. Al voordat de hanen kraaien, steken broodbakkers hun handen flink uit de mouwen. Wil je werken als bakker dan is een goede wekker dus belangrijk. Ook patissiers hebben oog voor de klok, want bijvoorbeeld een bruidstaart moet op tijd klaar zijn voor de grote dag.
Een kwalitatief goed product maken, vraagt ervaring en vakmanschap. Ook is er brede kennis nodig om goed werk te leveren. Kennis over ingrediënten en receptuur, maar ook over wetten, hygiëne en voedselveiligheid. Dat bij elkaar maakt werken in een bakkerij of patisserie bijzonder boeiend. En lekker natuurlijk!
Leer zonder grenzen aan het Deltion. Volg één van de tweetalige opleidingen of loop stage in het buitenland.
Je hebt een ruime keuze aan opleidingen! Voor jong én oud, in vele branches, voltijd en deeltijd én op ieders niveau.
We werken volgens het principe ‘Een leven lang ontwikkelen’. Samen met bedrijven stellen we opleidingstrajecten op. Helemaal op maat.
We zijn een grote school, maar met een persoonlijk karakter. Als student krijg je de begeleiding die je nodig hebt.