Deltion Autosport Team klaar voor Rocar Tech TwenteRally 2024

25 oktober 2024 12:16 Nieuws

Ready, set, go! Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober staat het Deltion Autosport Team aan de start van de Rocar Tech TwenteRally met twee indrukwekkende rallywagens: de Nissan 350Z en de Toyota Yaris GR. Een hechte samenwerking tussen de rijders en studenten van International Motorsport Studies, waarbij studenten  het onderhoud van de rallywagens verzorgen en het team bijstaan. 

De Nissan 350Z als nulauto 
De Nissan 350Z wordt tijdens de TwenterRally ingezet als nulauto. Bestuurd door Maurice Kuistermans en genavigeerd door Daan Tijink, verkent deze wagen als eerste de rallyproeven. Met sirenes en hoge snelheid waarschuwen ze het publiek voor de komst van startnummer 1 en zorgen ze voor een veilige start van de rally. 

Strijden om de prijzen met de Toyota Yaris GR 
De actie in de rally komt van onze Toyota Yaris GR, bestuurd door Dick Bloemendaal met Arjan Wissink als navigator. Na hun deelname aan de Hellendoornrally hebben ze de auto goed leren kennen en zijn ze gemotiveerd om in de TwenteRally voor een mooie klassering te strijden. Het team hoopt dat hun ervaring met de Yaris hen een beetje extra voordeel oplevert in het klassement. 

Dit jaar is een feestjaar voor Deltion Autosport, want we vieren het 25-jarige bestaan. Al 25 jaar staan we aan de start van verschillende nationale rally’s, en dit jaar rijden we onze laatste rally van het seizoen in de TwenteRally. Een prestatie waar we trots op zijn! 

International Motorsport Studies 
Studenten van de opleiding International Motorsport Studies ondersteunen ook dit jaar weer het Deltion Autosport Team tijdens de TwenterRally. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de wagens en staan paraat voor eventuele reparaties. Deze praktijkervaring vormt een belangrijk onderdeel van hun opleiding, en het team is inmiddels een begrip in de rallywereld. 

Kom je ons aanmoedigen? 
Het belooft een weekend vol actie, snelheid en spektakel te worden. Wil jij het Deltion Autosport Team live in actie zien? Kom dan op zaterdag 26 en zondag 27 oktober naar de Rocar Tech TwenteRally en volg ons team van dichtbij tijdens hun raceavontuur! 

Wat ons en onze studenten bezighoudt