Certificaten in het mbo

De collega’s van Bram zijn ook enthousiast en vinden het gaaf en doeltreffend wat hij gemaakt heeft. Het is de bedoeling om het breder te delen en ook echt in te zetten in het onderwijs.
Inzet met andere leerdoelen
In het voorbeeld van Bram wordt gewerkt met het berekenen van de bruto winstmarge. Dit soort micromodules is ook heel geschikt voor het inoefenen van begrippen of andere berekeningen. Je moet als ontwikkelaar goed nadenken hoe en waar je dit wegzet voor studenten, zodat ze het altijd kunnen gebruiken.
Zelf aan de slag
Als je ook zo’n micromodule wilt maken, heeft Bram nog wat tips: “Ga het gewoon proberen en ervaar het, maar doe dit wel met een plan vooraf en bel met het MICT voor hulp.” Het kost veel tijd om echt vaardig te worden in Xerte op deze manier, vooral met de variabelen die erin zitten. “Dat is echt puzzelen next level. Ik vind dat heel leuk!” De wens van Bram is om een werkgroep te vormen van mensen die dit ook leuk vinden en dit soort zaken te ontwikkelen voor het college. Op die manier wil hij de kwaliteit van het onderwijs verbeteren, aansluiten op de Deltiondoelen en bij landelijke doelen zoals open leermaterialen.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de module (Let op! Het adaptieve deel doet het alleen als er een koppeling met CumLaude is). Wil je aan de slag met Xerte? Neem contact op met het MICT of bekijk de Xerte-pagina.
Meer voor docenten