Basis Programmeren
Wil je aan de slag in de ICT, maar heb je nog geen enkele programmeerervaring? Dan is de cursus Basis Programmeren dé cursus voor jou! Deze cursus vormt een goede basis om verder te gaan met het leren van bijvoorbeeld computertalen. Met het mbo-certificaat, dat je ontvangt na succesvolle afronding van deze cursus, vergoot je de kans op werk of carrièreperspectief in sectoren die digitaliseren.
Startmomenten en kosten
Praktische info
Over deze cursus
Om eenvoudige applicaties te programmeren is basiskennis noodzakelijk voor het ontwerpen, realiseren en testen van deze applicaties. Bij het ontwerpen gaat het vooral om het lezen en begrijpen van (onderdelen van) eenvoudige ontwerpeisen, diagrammen, schema's en een eenvoudig functioneel en technisch ontwerp. Bij het programmeren gaat het om het toepassen en gebruiken van standaard programmeerprincipes. Hiermee ga je aan de slag tijdens deze cursus.
Laptop
Tijdens deze curus dien je te beschikken over een laptop met minimaal een i5 processor (met tenminste 4Core's) en 12GB RAM werkgeheugen en 256GB SSD storage.
Kosten
- De kosten bedragen €1.250,- (scholing is vrijgesteld van btw).
Programma
- Wat houdt het begrip ‘informatie' in
- Hoe vormen gegevensverzamelingen bestanden
- Welke methoden van gegevensverwerking zijn er
- Probleemoplossing en programmeren
- Soorten programmatuur en programmeertalen
- Ontrafelen en oplossen van problemen
- Algoritmen als basis van een programma
- Optimaliseren van programma's
- Aspecten van hedendaags programmeren
Certificaat
Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.